Tjugofjärde februari



Ingen panik ännu, jag är fortfarande kvar och bloggar. Men igår hann jag inte med att blogga, eller hann och hann, jag slocka tidigt i soffan pga huvudvärk. Fast fram tills dess var det en väldigt bra dag. Jag gick på ett nytt pass igår på gymmet, Body Combat, var kul men idag kan jag inte skratta för att det är alldeles för plågsamt:P Efter det var jag och sambon och gick en sväng i bokskogen. Himla mysigt! Jag gillar verkligen skogen, det är inget som finns precis här där vi bor. Sambon kommer däremot längre norr ifrån och där finns det massa skog så för honom är det inte alls speciellt..

Idag har det bla varit träning och en stund med sötnosen i det här inlägget och hans mamma som stått på shemat. Jag har ett väldigt påfrestande liv för tillfället;)



Same, same but different...



Mat är ett stort vardagsbekymmer för mig just nu. Vissa perioder tycker jag att det är fantastiskt kul att laga mat, andra vill jag inte ens behöva tänka tanken på att ställa mig i köket. Så just nu är det väldigt mkt upp till min sambo vad det blir för mat. Och idag ville han ha spagetti och köttfärssås, på hans vis. Det är inte ofta vi är oeniga om ngt men om just köttfärs e vi tydligen. För jag har under hela vårt förhållande glatt lagat min köttfärssås, klassisk italiensk med mkt tomatsås, och trott att allt e frid och följd. Men så kläcker min söta sambo ur sig att han egentligen inte tycker så bra om den, han vill ha rödvin och grädde i sin:) Så idag blev det spagetti och köttfärssås på hans vis, och det blev långt över förväntan gott. Visst det finns plats för förbättring, men det kommer göras om:)

Titta inte för mkt på bilderna e ni kära. Dåligt ljus och lite tid skapar inga mästervärk;)

Ett tips kanske?



Ytterligare en sådan där dag med tråkigt väder utanför fönstret.. När ska solen titta fram egentligen? Plockade fram ur arkivet på bästa vännnens lilla prins från i sensommras ist.. Roligare att titta på än regnet utanför:)

Tänkte höra med er om lite tips till bloggen. Finns det ngt speciellt som just du hade velat kika på här inne? Mer vardag, porträttbilder, text? Utmana mig till att lyckas baka ngt som ser ut som om en vuxen har gjort det? Alla idéer är välkomna:)

Mode från förr



Wow, riktigt många som har varit här inne och kikat idag. Har bara hunnit kika lite på kommentarerna ni har lämnat efter er och ni är ju bara för söta! Tack snälla för alla era fina ord:)

Vi flyttade för ett tag sedan, och när vi lämnade lägenheten gick vi igenom alla utrymmen som hörde till den och hittade en hel hög med tidningar från början av 50-talet. Så himla roliga att titta i. Är väldigt mkt reklam som är riktade till damer i den så får väldigt stor inblick i vad som var mode på den tiden:) Tjejems kläder på Crescentcykeln hade ju fungerat idag med. Har inte bestämt mig för vad vi ska göra vid tidningarna bara. Funderade på att göra en tavla av massa urklipp men jag vet inte. Har ni några tips?

Nu ska jag försöka svara på alla kommentarer:) Min underbara sambo har äntligten kommit hem igen så känns nästan som om han har lite högre prioritet ikväll... Nästan ;)

Det fina med lypsyl...



Hej hopp alla!
Lovade ju att visa en tydligare effekt av hur det kan bli när man använder sig av lypsyl på kameran (filtret!) istället för på läpparna:) Tycker sj verkligen om det drömska i bilderna som det blir... Fast jag gillar inte alls denna bilden lika bra som den andra. Vad tycker ni? Föredrar ni denna bilden eller den här?

Nämen, länkad av Blogg.se! Det var ju himla kul:) Hoppas att alla ni nya som kikar in gillar det ni ser här på bloggen:)




Redigering



Jag tycker alltid att det är kul att se hur andra redigerar sina bilder. Om de använder sig mkt eller lite av PS, mest för att lära mig mer om hur de använder sig av ljuset redan i kameran. Jag önkar att jag var bättre på att använda PS än vad jag är. Tycker att det går att få bilder från att vara riktigt bra till magiska med hjälp av lite redigering och jag når aldrig riktigt dit. Så här ser ni hur jag redigerar, bilderna till vänster är i RAW-format direkt ur kameran och bilderna till höger det färdiga resultatet...

En läxa



Skulle sätta mig och redigera lite bilder för att lägga upp här på bloggen, bilder jag tog samtidigt som denna här. Men kunde inte hitta mappen. Helt borta är den... Antar att jag lyckades radera den innan när jag skulle lägga upp bilden på cake popen. Himla irriterande, för blev en del bilder som jag faktiskt var nöjd med. Av ngn anledning så redigerar jag aldrig de bilderna jag tycker bäst om först, tar alltid ngn som hamnar precis under de bäst. Vilken resulterade i att jag bara har kvar denna bilden för den fixa jag redan i morse. Skönt att det inte är några viktiga bilder egentligen, men blir så frustrerad över mig sj. Gör alldeles för många saker för tillfället utan att jag egentligen tänker på var jag gör...

Ingen bakblogg



Haha, det här är på gränsen till tragiskt. Kände inte för att baka ngt seriöst så kom fram till att cake pops kunde vara en kul idé. Har aldrig gjort de innan men hur svårt kan det vara liksom? Svårt visade det sig. Iaf om man som jag inte vågar testa allt för mkt nytt utan kör på klassiska chokladbollar som grund. Det blir inte speciellt bra, inte alls bra faktiskt. Och inte blev det bättre när den vita chokladen kom på. Den ville inte smälta ordentligt så blev mest kladd. Och till på köpet tycker jag ju inte ens om vit choklad. Nope, inte stor chans att detta kommer bli en bakblogg inte:)

Something old...



När det väl kom till kritan så var jag inte så sugen på att baka iaf. Men nu har jag allt hemma så blir jag sugen att baka imorg så kan jag göra det då iaf:)

Lekte lite med kameran här hemma. Ville få till en liten romantisk känsla över bilderna, lite diffust i kanterna, så testade att kleta på lypsyl över objektivets filter. Tyckte det blev bra. Men om ni ska testa detta så se till att ha ett filter så att ni inte kletar på lypsyl över objektivet. Var ganska (läs otroligt) svårt att få det helt rent igen:) Har en liknande bild med annat ljus som jag tänkte visa imorg, där syns effekten mkt tydligare. Nu är det slager som gäller under resten av kvällen:P


Like a wildflower


Idag är det verkligen bara grått, grått, grått och åter grått ute... Känns inte lika kul att stiga upp ur sängen sådana morgnar. Längtar xtra mkt till våren nu, den senare delen av våren när det börjar bli varmt ute och allting är grönt och fullt med blommor.

Nu ska jag ner och ta en stor kopp the och sedan starta upp dagen ordentligt. Har inte några planer alls faktiskt. Är sugen på att baka, testa lite nya saker, men vet samtidigt inte om jag är sugen på att äta upp det sen. Hur gör alla dessa bakbloggersker egentligen? De bakar ju flera ggr i veckan, de kan ju omöjligt äta upp allt. Och har de familj o vänner som mig så går de inte att ge bort speciellt mkt heller. De e alldeles för hälsosamma här:)


Work


Jag verkligen älskar böcker, alla sorters. Så i julklapp fick jag bla boken "Work - The world in photographs" av min fina sambo. Massa bilder från olika fotografer som åkt runt och fotograferat alla möjliga yrken som funnits i vår värld under de senaste decennierna... Det är en dröm för mig faktiskt, att jobba för National Geographics och åka runt och fotografera människor runt om i världen.

Nattlig vila..



Solen har gått ner för längesen och nu är det dags för mig med att krypa ner i sängen... Känns ovanligt tomt utan mitt hjärta där:) Har spenderat kvällen framför datorn och tv. Sambon insisterade på att vi skulle fixa viaplay så att han skulle kunna ha koll på all sport överallt. Var en bra idé, har gjort att jag kan kolla på nästa veckas avsnitt av Top Model redan nu. Fantastisk samling av tjejer de har fått ihop där:P En av dem påminner mig riktigt mkt om Gunilla från Hollywoodfruarna och andra har ett självförtroende som är större än Mohammad Alis:)

Hoppas vädret blir bättre imorgon (regnar en hel del just nu), tänkte ta med kameran och åka iväg och fota lite evntuellt:)

Himmelskt



Dagar som idag när sambon inte är hemma så behöver jag ngt som piggar upp lite.. Bara vetskapen om att han inte kommer hem på ngn dag känns inte allt för kul. Så för att göra mig lite gladare så köpte jag hem min absoluta favoritsorbet. Okej, jag erkänner.. Jag är svag. Otroligt svag för denna underbara lilla smakkombination! Tar väl egentligen vilken anledning som helst till att köpa hem denna goding. Har ni smakat den ngn ggn? Helt fantastisk frisk. Det är inte bara sorben som smälter, jag med:)

These days...



Har mått lite halvkasst idag.. Bara inte känt mig riktigt på topp. Utan ngn anledning alls, bara en sådan dag. Egentligen har dagen varit mysig. Mkt tid med familjen då det var först fika med syster och nu på kvällen middag hemma hos mina föräldrar som kom hem från semestern igår. Blir till att se vad det finns på tvn en stund nu och sedan krypa ner tidigt i sängen:)

I hemmet...



Hade ni alla en riktigt härlig Alla hjärtans dag igår? Jag är ytterst nöjd med min dag, den var lugn men väldigt kärleksfull:)

Så här ser det ut i vårt vardagsrum för tillfället. Så fort golfsäsongen börjar ta vid så åker puttmattan fram här hemma, tre meter lång är den. Livet tillsammans med en golfnörd... Fast jag klagar inte, tycker sj att det är kul att stå och öva. Och det blir mkt tävlande här, dock är det bara kul de ggr jag vinner. Hemskt nog går det att räkna de tillfällena på fingrarna.... :)

Doggy style



Här har ni två av tre bilder som jag faktiskt lyckades förmå mig att ta på hundarna tidigare idag... Detta är då lilla Ronny:) Jag saknar verkligen att fotografera, inte fota natur och smycken. Utan människor på riktigt med reflexskärmar och allt. Känner att jag har valt helt fel umgängeskrets:)

Vinter



Det här e så mkt vinterlandskap som vi har fått här nere den här vintern. Har varit en mysig dag stor del av tiden. Men mest har det varit dimmigt... Är hundvakt idag och gick en riktig långprommenad med hundarna, två stycken som hela tiden springer åt varit håll. Och sedan jag då som var påbyltad så att jag knappt kunde röra mig med kameran i handen i hopp om att kunna fota lite... Gick sådär faktiskt och jag gav upp hyfsat snabbt:)


Motljus



Här kommer ytterligare två bilder från gårdagen tillsammans med min fina syster. Att hon ens finns med på foto är en bragd! Annars har det varit en yttert lugn och behaglig söndag för min del. Att tvätta är nog det mest produktiva som har hänt:) Nu är det middag som ska lagas och resterande kväll kommer att tillbringas i soffan framför en, förhoppningsvis, bra film:)

No1


När jag har avslutat ett pass på gymmet känner jag mig alltid så himla bra.  Är faktiskt stolt över mig sj varje ggn jag går dit.  Jag tycker verkligen inte om att visa för andra att jag är dålig på ngt. Är typen som går hem och övar i flera timmar på ngt för att inte riskera att göra bort mig vid  tex nästa golflektion eller middag... Därför är det inte bara jobbigt för kroppen att gå till gymmet, för psyket med. Tycker att det är otroligt pinsamt att vara bland de som lyfter minst vikter eller inte går ner längt vid knäböjen. Men jag antar att det än en anledning till att jag faktiskt blir ganska bra på saker i slutändan....

Bilden är från i höstas när jag och Camilla fotografera en av hennes vänner. Tyckte att den var passande idag=)

Bästa stället...



Var ute på prommenad under eftermiddagen med systeryster igår. Hennes absoluta favoritställe säger hon, och jag håller med om att det är mysigt där:) Rena naturbilder är nog det jag har tyckt varit aboslut tråkigast att fota men jag börjar se charmen i det allt mer och mer...

Nu ska jag iväg till bästa vännen och det väntas filmkväll med kräftor till det:P Ska bli riktigt mysigt:)

Äntligen klara!



Nu är vi äntligen färdiga med köket! Eller så gott som iaf, behöver putsa lite på väggarna där färgen släppt efter tejpen men de e så lite i det stora hela. Sedan är det ju det roliga kvar, styling:) Vi har målat allt sj inne i köket så det är så skönt att slippa penslar, träbockar och stege. Bara att komma in i kyl utan att behöva möblera om bland allt känns som vardagslyx:P Vi är riktigt nöjda kan jag säga:)...

Instagram


Isamaries @ Instagram

Nu har jag även fixat instagram. Lite senare än alla andra, men bättre sent än aldrig visst;) Tror faktiskt att det kommer göra att jag fotar lite mer i vardagen med mobilen, ungefär som cookisen på bilden. Jag heter Isamaries där, så välkomna att kika in!



Vinterbesvär



Tycker att det är ngt magiskt med de där med solen...
Idag har varit en väldigt lugn och harmonisk dag. Har tränat, en kompis och hennes lilla bebis här och hälsade på en stund och sedan blev det en kvällsprommenad. Himla mysigt, men kallt! Jag är ingen vintermänniska. Har sagt det tusen ggr och jag kommer garanterat att upprepada det minst lika många ggr till:) Ta bara de här med foto tex. Tar jag av vantarna så kan jag inte röra fingrarna för att de förfryser, och behåller jag vantarna på så kommer jag inte åt knapparna på kameran. Himla tråkigt för det leder till att jag tar ungefär tre bilder innan jag ger upp. Var föresten nere vid golfklubben och promenera. Visst ligger det fint? Står vid drivingrangen och fotar och bara vid andra sidan badhytterna som ni ser ligger standen:)


Ingen återvändo


Nu har jag inget att välja på. Nu är det bara att bita i det sura äpplet och ta tag i eländet. Till sommaren är det jag som ska ha en reebookrumpa (lr iaf vara en bit på vägen:)...). Har varit iväg på gymmet ett par ggr nu och jag har börjat vänja mig vid att hela tiden gå omkring med träningsvärk. Känns riktigt bra faktiskt. Sattsar på att komma iväg tre - fyra ggr i veckan nu i början, känns lagom hårt. Ni får lova att sparka på mig om jag inte håller det:) Haha, just precis nu frågade sambon om jag ville ha lite äpplepaj, känns som om det klinga bra tillsammans med de här inlägget:P

Bloggångest


En vecka, drygt en vecka tom, har det gått sedan jag senast satt vid datorn. Har hållt mig på väldigt gott avstånd från den faktiskt, har tom låtit bli mobilen. Bortsett från nyhetssidor har jag inte alls varit inne på internet. Tror faktiskt inte att det någonsin har gått så lång tid utan att jag kolla in på en blogg sedan de började bli populärt med att blogga. Har varit väldigt skönt faktiskt:)

Fick lite bloggångest efter att jag var med på förstasidan. Tyckte inte att jag har en tillräckligt intressant blogg att visa upp så valde att bara ta en paus ett tag... Men nu är jag tillbaka igen! Himla kul att det faktiskt är så många som har varit inne och kikat här varje dag ändå. Tack:)


RSS 2.0